Заек по фламандски

Дата: 02.07.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
1 ч. л. сол
1 ч. л. мащерка
1 с. л. ябълков оцет
2 с. л. олио
3-4 с. л. брашно
2 зърна карамфил
2 дафинови листа
1 глава лук
3 скилидки чесън
1/2 л бира
30 г масло
100 г бекон
100-120 г сушени сини сливи
черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек по фламандскиСливите се заливат с топла вода и се оставят да престоят, за да набъбнат.
2
Заек по фламандски 2Приготвя се панировка от брашно, сол и черен пипер и в нея се овалва
нарязаното на порции заешко.
3
Заек по фламандски 3Месото се запържва в предварително загретите олио и масло, след което се изважда от съда.
4
Заек по фламандски 4Беконът и лукът се нарязват и се запържват в мазнината от месото.
5
Заек по фламандски 5Щом се зачервят, продуктите се поръсват с брашнената смес, в която е панирано месото. Постепенно се налива бирата, като се бърка.
6
Заек по фламандски 6Запърженото заешко месо се връща в тенджерата.
7
Заек по фламандски 7Ястието се залива с около 1/2 ч. ч. гореща вода и се подправя с 2 дафинови листа, мащерка и карамфил.
8
Заек по фламандски 8Добавя се нарязаният надребно чесън, сипва се оцетът, налива се още 1/2 ч. ч. топла вода и къкри 30 минути под капак.
9
Заек по фламандски 9Накрая се слагат наситнените сливи заедно с водата, в която са киснали. Ястието къкри още около 20 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта