Заек по ловджийски

Хотелски комплекс
Източник: Бон Апети
Дата: 27.12.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
1 кг лук
200 г бекон
1 с. л. лютеница
1 с. л. доматено пюре
10 зърна черен пипер
1/2 връзка магданоз
1 глава чесън
200 г гъби
2 моркова
3-4 кисели краставички
7-8 червени чушки
100 мл олио
100 мл бяло вино
150 г маслини

за маринатата:
400 мл вода
200 мл вино
200 мл оцет
1 с. л. брашно



Начин на приготвяне:
1
Заек по ловджийски
Продуктите за маринатата се смесват. Заекът се маринова 12 часа. След това се разделя на порционни парчета, които се пържат в нагорещено олио до златисто. Слагат се в глинен гювеч.
2
Заек по ловджийски 2
Лукът се нарязва наедро и се задушава в нагорещено олио. Прехвърля се в гювеча.
3
Заек по ловджийски 3
Морковите и чушките се нарязват на тънки жулиени, а гъбите, краставичките, чесънът и беконът – наедро. Морковите се задушават, след което заедно с останалите продукти се слагат в гювеча.
4
Заек по ловджийски 4
Брашното се запържва. Разрежда се с виното, слагат се доматеното пюре и лютеницата, разбърква се. Сместа се прехвърля в гювеча.
5
Заек по ловджийски 5
Прибавят се маслините, черният пипер и дафиновите листа. Налива се около 1/2 л вода (колкото да покрие продуктите в гювеча), посолява се, слага се нарязаният наситно магданоз. Запечатва се с тесто и се пече около 1 – 1 1/2 часа при умерена температура.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

16.05.2014
уникален вкус
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: