Заек с бира

Както го правят в Белгия
Източник: Бон Апети
Дата: 27.05.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
50 г кравe масло
3 глави лук
3 скилидки чесън
500 мл светла белгийска бира
1/4 глава целина
20 мл олио
4 стръка мащерка
1 ч. л. светъл синап
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек с бира
Заекът се реже на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно.
2
Заек с бира 2
Пържи се на няколко пъти в маслото и олиото, от всички страни, до златисто. Изважда се от съда.
3
Заек с бира 3
Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се наситнява. Целината се почиства и се нарязва на кубчета. В същия съд, в отделилата се мазнина, се запържват лукът и чесънът.
4
Заек с бира 4
Когато лукът омекне, се слага и целината. Щом се позапържи, се налива бирата, подправя се със счукания синап и клонки мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Заек с бира 5
Месото се подрежда в тенджерата, наливат се около 200 мл вода, похлупва се с капак и се готви 40–50 минути на умерен огън.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2022
Трябваше да накиснем месото в р-р с оцет, за да стане по- крехко, но съчетанието на вкусовете в тази рецепта е супер! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


276 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: