Заек с бира

Дата: 08.04.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
50 г кравe масло
3 глави лук
3 скилидки чесън
500 мл светла белгийска бира
1/4 глава целина
20 мл олио
4 стръка мащерка
1 ч. л. светъл синап
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек с бираЗаекът се реже на парчета. Овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно.
2
Заек с бира 2Пържи се на няколко пъти в маслото и олиото, от всички страни, до златисто. Изважда се от съда.
3
Заек с бира 3Лукът се реже на полумесеци, а чесънът се наситнява. Целината се почиства и се нарязва на кубчета. В същия съд, в отделилата се мазнина, се запържват лукът и чесънът.
4
Заек с бира 4Когато лукът омекне, се слага и целината. Щом се позапържи, се налива бирата, подправя се със счукания синап и клонки мащерка. Овкусява се със сол и черен пипер.
5
Заек с бира 5Месото се подрежда в тенджерата, наливат се около 200 мл вода, похлупва се с капак и се готви 40–50 минути на умерен огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта