Заек с маслини

Сравнително лесна рецепта, която изненадва с изключително приятен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 10.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г маслини „Каламата“
1 глава лук
50 г глава целина
1 морков
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
50 мл зехтин
250 мл червено вино
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Заек с маслини
Заекът се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът, целината и морковът се наситняват. Зехтинът се загрява и заекът се запържва до златисто.
2
Заек с маслини 2
Добавят се зеленчуците, разбърква се и се налива виното. Подправя се с розмарина, мащерката и дафиновия лист. Похлупва се и ястието се оставя на тих огън за около час.
3
Заек с маслини 3
Костилките на маслините се отстраняват. Маслините и сокът от лимон се добавят, когато заекът е почти готов.
4
Заек с маслини 4
Готви се още 5 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: