Заек с маслини

Дата: 10.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г маслини „Каламата“
1 глава лук
50 г глава целина
1 морков
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 дафинов лист
50 мл зехтин
250 мл червено вино
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек с маслиниЗаекът се реже на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Лукът, целината и морковът се наситняват. Зехтинът се загрява и заекът се запържва до златисто.
2
Заек с маслини 2Добавят се зеленчуците, разбърква се и се налива виното. Подправя се с розмарина, мащерката и дафиновия лист. Похлупва се и ястието се оставя на тих огън за около час.
3
Заек с маслини 3Костилките на маслините се отстраняват. Маслините и сокът от лимон се добавят, когато заекът е почти готов.
4
Заек с маслини 4Готви се още 5 минути, овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


147 ДУШИ ОНЛАЙН
Диляна Борисова се регистрира в сайта.
melly коментира рецептата Индийска грис халва с ябълки
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта