Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски

Кенет Акуалина приготвя рецепта от малтийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г грах
3 моркова
1 глава лук
6-7 с. л. зехтин
3 с. л. доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
350 мл червено вино
4-5 скилидки чесън
3 дафинови листа
1/2 ч. л. лют червен пипер
черен пипер и сол на вкус
4 картофа (750 г)
2 глави лук за гарнитурата
1/2 шепа семена от резене
2-3 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски
Заекът се нарязва на порционни парчета и заедно с вътрешностите се слага в купа.
2
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 2
Месото се поръсва със сол, черен пипер и лют червен пипер.
3
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 3
Добавят се 3 дафинови листа и нарязаните надребно скилидки чесън, налива се червеното вино. Заекът се оставя да престои една нощ, за да се маринова добре.
4
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 4
Картофите за гарнитурата се обелват, нарязват се на половини и се слагат в тавичка.
5
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 5
Лукът се нарязва наедро и се прибавя към картофите. Зеленчуците се поръсват с черен пипер и семена от резене, посоляват се и се поливат със зехтин.
6
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 6
Налива се малко вода (до половината на тавата) и гарнитурата се пече в загрята до температура 180-200 градуса фурна, докато картофите образуват коричка (35-40 минути).
7
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 7
Парчетата от маринования заек се пържат до златисто в 3-4 с. л. зехтин.
8
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 8
Лукът и морковите се нарязват наедро. В дълбока тенджера се загряват 3 с. л. зехтин, сипват се нарязаните моркови и лук и се задушават. Поръсват се с черен пипер.
9
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 9
Запърженото заешко месо се слага в тенджерата при задушените зеленчуци, залива се с останалата марината и се долива малко вода, колкото да покрие заека.
10
Заек с печени картофи и семена от резене по малтийски 10
Накрая се добавя доматеното пюре, ястието се похлупва и се задушава до кулинарна готовност (около 45 минути). Около 10 минути преди съдът да се свали от котлона, се прибавя и зеленият грах.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

08.02.2015
Крехко, вкусно и върви с червено вино.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: