Заек с вино и зеленчуци

Дата: 03.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 охладен заек
7 скилидки чесън
600 г картофи
1 дафинов лист
1 ч. л. джоджен
500 г едри печурки
1 буркан печени червени чушки без оцет
450 мл бяло вино „Совиньон блан“
80 г краве масло
сол и пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Заек с вино и зеленчуциЗаекът се шпикова с разрязани на 4 скилидки чесън. Подправя се със сол и черен пипер.
2
Заек с вино и зеленчуци 2Гъбите се белят и заедно с пънчетата се слагат в глинен съд. Картофите се обелват и режат на кубчета, чушките от буркан се режат на едри парчета, слагат се съда.
3
Заек с вино и зеленчуци 3Зеленчуците се подправят със сол и пипер, поливат се с половината от разтопеното масло, слага се дафиновият лист и джоджена.
4
Заек с вино и зеленчуци 4Върху зеленчуците се поставя заекът, налива се виното, като и останалото масло.
5
Заек с вино и зеленчуци 5Слага се намокрена хартия за печене, поставя се капак.
6
Заек с вино и зеленчуци 6Пече се в загрята на 160 градуса с вентилатор фурна за около 2 часа.
7
Заек с вино и зеленчуци 7След това по желание капакът и хартията се отстраняват и ястието се допича на грил програма, за да хване коричка.

Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

20.06.2015
Заека ми беше 4 кг.Готвих 3 часа на 150 градуса.Стана вкусно.
7.
Изпрати
лично съобщение

07.12.2014
Много сполучлива рецепта!
6.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2014
!!!!
5.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2014
Много вкусно!
4.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Сполучлива рецепта. Виното беше много, поне според моя вкус, и се получи доста сос. Аз лично бих заменила гъбите с моркови например, защото гъбите не ми харесаха.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Boychev Bobito се регистрира в сайта.
Malina Valkova се регистрира в сайта.
Svilena Dimitrova се регистрира в сайта.
Milena Hubenova коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта