Заешка чорба с мерудии

Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 27.11.2015
Заешка чорба с мерудии
 
Необходими продукти:
500 г заешко месо (карантии и заешка глава)
200 г лук (или 1-2 връзки зелен лук)
2 с. л. магданоз
1 с. л. копър
1 с. л. девесил
1 с. л. целина
2 с. л. брашно

за застройката:
1 яйце
3 с. л. кисело мляко
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Сварих една главичка, заедно с врата, разни други кокалчета и месца, плюс дробчетата, сърцето и бъбреците. Варих ги докато месото от главата започна да се отделя лесно. Докато вряха, сложих няколко парченца сланинка (от мезето за винцето), но може и без нея.
2
След това нарязах една глава лук - по-големичка, колкото портокал например. Сигурен съм, че ще стане още по-добре, ако лукът е пресен, но в такъв случай ще трябват 2 връзки. Нарязаният лук запържих до златисто, след което добавих 2 с. л. брашно.
3
Когато и брашното се позапържи, сложих мерудиите (зелените подправки може да са пресни или замразени, аз използвах замразени): 2 с. л. магданоз, 1 с. л. копър, 1 с. л. девесил и 1 с. л. целина.
4
Разбърках и след една минута, започнах да добавям от изстиналия бульон.
5
Изчаках супата да заври отново, като през това време нарязах дреболиите, обезкостих месото и ги добавих. Оставих да ври така 3-4 минути.
6
Дръпнах супата от огъня и след 15 минути я застроих с едно яйце и 2-3 с. л. кисело мляко. Сол и черен пипер на вкус и сме готови!


Съвет:
Същата рецепта я правя и с агнешко. Може да се сложат и 2-3 с. л. ориз в момента, в който се разрежда запръжката. Нямам търпение да дойде пролетта и да я направя с изцяло пресни продукти!
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


103 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: