Заешка яхния със зелен фасул и чесън

Дата: 29.04.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек (1,2 кг)
400 г замразен зелен фасул
4 глави чесън
1/2 глава целина (400 г)
250 мл пилешки бульон
1/2 ч. ч. бяло вино
60 мл зехтин
30 г краве масло
1 лимон
1/4 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване
 

Начин на приготвяне:
1
Заешка яхния със зелен фасул и чесън
Заекът се нарязва на порции. Овалва се в брашно, овкусява се със сол и черен пипер и се пържи в зехтина, докато придобие хубав златист цвят. Изважда се.

 


2
Заешка яхния със зелен фасул и чесън 2
В същия съд се слагат обелените скилидки чесън. Силата на огъня се намалява и се оставят, докато се карамелизират.  

 


3
Заешка яхния със зелен фасул и чесън 3
Целината се обелва и се нарязва на големи тънки резени. Когато чесънът е готов, към него се прибавя целината, заедно с клонките мащерка.

 


4
Заешка яхния със зелен фасул и чесън 4
Връща се месото, наливат се бялото вино и бульонът, похлупва се и се оставя на умерен огън за около 40 минути, докато се уплътни сосът.

 


5
Заешка яхния със зелен фасул и чесън 5
Зеленият фасул се запържва в сгорещеното масло. Слага се настърганата лимонова кора, овкусява се със сол и черен пипер. Изстисква се сокът от половината лимон. Слага се капак и се готви 3–4 минути.

 


6
Заешка яхния със зелен фасул и чесън 6
Зеленият фасул се разпределя в чинии, върху него се слагат парчета целина, месо и от соса. По желание се декорира с клонки мащерка.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

29.01.2015
Много обичам зелен фасул. Постен, с агнешко, но със заешкото се изненадах приятно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


148 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта