Заешко бутче с полента и сотирани горски гъби

Дата: 06.10.2009
Източник: Бон Апети
Заешко бутче с полента и сотирани горски гъби
 
Необходими продукти:
4 заешки бутчета (1,2 кг)
2 скилидки чесън
70 г краве масло
100 мл зехтин
200 г манатарки
200 г „Пачи крак”
сол на вкус
1 стрък мащерка
50 г краве масло
200 г суха полента
400 мл прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
2 стръка розмарин
100 г краве масло
2–3 дафинови листа
400 мл червено вино
1 стрък розмарин
 

Начин на приготвяне:
1
В тава се поставят заешките бутчета, добавят се червеното вино, дафиновите листа, маслото, стръковете розмарин, черният пипер и солта и се задушава под фолио 1,40–2 часа в предварително загрята до 220 градуса фурна.

2
Кипва се прясното мляко за качамака, прибавя се сухата полента и се бърка на огъня, докато се сгъсти.
3
Отстранява се от огъня и се слагат маслото и листенцата мащерка. Сипва се в подходяща тава и след това се изрязват парчета с произволна форма.

4
По-големите гъби се нарязват, а малките се оставят цели и се запържват в сгорещения зехтин до златисто. След това се добавят бульонът от задушените заешки бутчета, небелените скилидки чесън и стръкът розмарин и се оставя да поврят 5–7 минути до сгъстяване на соса. Накрая се слага твърдото масло, което допълнително стяга соса.

5
Сервира се, като в чиния се прави канапе от качамака, отгоре се поставя заешко бутче и се покапва със сотето от гъби.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


395 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта