Заешко руло по ловджийски

Дата: 24.02.2003
Източник: Бон Апети
Заешко руло по ловджийски
 
Необходими продукти:
1 заек (2 1/2 кг)
2 с. л. доматен сос
1 с. л. червен пипер
1 с. л. брашно
1 връзка магданоз
200 г попарен арпаджик
200 г гъби
4 скилидки чесън
100 г целина
2 моркова
1 ч. л. горчица
сок от 1 лимон
1 ч. л. мед
30 г краве масло
сол и черен пипер на вкус
200-250 г бекон
100 мл червено вино
 

Начин на приготвяне:
1
Заешко руло по ловджийскиСокът от лимон, медът и горчицата се смесват и се разбъркват добре. Заекът се обезкостява, месото се разстила, намазва се с маринатата и се оставя да престои няколко часа.
2
Заешко руло по ловджийски 2След това в средата на месото се поставя нарязаният на тънки филийки бекон, завива се руло и се стяга с канап. Поръсва се със сол и черен пипер и се запържва до златисто в тиган с предварително разтопеното масло.

3
Заешко руло по ловджийски 3Зеленчуците за соса се нарязват на ивички и се запържват в мазнината, в която е пържен заекът. След това се прибавят брашното, червеният пипер и доматеният сос и се разбърква.
4
Заешко руло по ловджийски 4Наливат се около 100 мл вода и червеното вино, слага се арпаджикът и се кипва. Преди да се свали от огъня, се поръсва с нарязания магданоз. Заешкото руло и зеленчуците се прехвърлят в тава и се пекат около 1 1/2 часа на умерена фурна.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


325 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта