Захаросани ябълки

Дата: 24.12.2012
Източник: Бон Апети
Захаросани ябълки
 
Необходими продукти:
5 големи ябълки („Гала” или „Пинк Лейди”)
3 ч. ч. захар
1/2 ч. ч. глюкоза
1 ч. ч. вода
1/2 ч. л. канела
1/2 ч. л. червена боя
 

Начин на приготвяне:
1
Захаросани ябълки
Ябълките се измиват добре, подсушават се и дръжките се отстраняват.

 


2
Захаросани ябълки 2
В касерола се сипват захарта, глюкозата и водата, и се оставят да се варят докато достигнат температура от 150 градуса или докато се получи гъст сироп – около 10–15 минути.

 


3
Захаросани ябълки 3
Съдът се сваля от огъня, прибавят се боята, разтворена в малко вода и канелата. Разбърква се добре.

 


4
Захаросани ябълки 4
Ябълките се набучват на клонки или клечки и се потапят в горещата смес.

 


5
Захаросани ябълки 5
След това се потапят в съд с лед, за да застине сиропът по тях.

 


6
Захаросани ябълки 6
Поставят се върху кухненска хартия, за да се отцедят. Оставят се да стегнат за няколко минути и са готови.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
СТАНАХА УНИКАЛНИ!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


190 ДУШИ ОНЛАЙН
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта