Закуска с шунка и кашкавал

По рецепта на диана1616
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 27.11.2013
Закуска с шунка и кашкавал
 
Необходими продукти:
за тестото:
320 г брашно
1 ч. л. суха мая
30 г краве масло
1 ч. л. сол
1 с. л. захар
150 мл мляко
1 яйце

за плънката:
1 с. л захар
140 г правоъгълна шунка
70 г кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Закуска с шунка и кашкавал
Тесто се омесва от описаните съставки, като от яйцето се използва белтъкът, а жълтъкът се отделя за намазване на закуската. Тестото се оставя да втаса. Шунката и кашкавалът се нарязват на по 6 парчета. Тестото се разделя на 12 равни топки. Оставят се да починат за 10-15 минути. Взема се по едно парче тесто и се разточва във формата на правоъгълник, два пъти по-голям отколкото е големината на парчето шунка.
2
Закуска с шунка и кашкавал 2
В средата се слага парчето шунка и се завива с тесто. С остър нож се отрязва парчето на две в средата, а после всяка от половинките на още по две – целта е да се получат 6 равни части.
3
Закуска с шунка и кашкавал 3
Разточете още едно парче тесто във формата на правоъгълник и наредете върху него обърнатите вертикално шунки, като е показано на снимката.
4
Закуска с шунка и кашкавал 4
Добавя се парче кашкавал отгоре и плънката се затваря.
5
Закуска с шунка и кашкавал 5
Обърнете я обратно и с макетен нож направете внимателно отвор отгоре, като е показано на снимката.
6
Закуска с шунка и кашкавал 6
Тавата се намазва с олио и останалите закуски се подреждат, като накрая се намазват отгоре с разбития жълтък. Приготвените закуски се оставят да втасат. Пекат се в предварително загряна фурна на 180 градуса за около 30 минути. Когато придобият златисто-кафяв цвят, се изваждат. Консумират се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2015
Многоо вкусна закуска
4.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Получиха се добре, макар и по по-мързелив начин,но аз им добавих самардала отгоре. Може би трябваше и вътре да сложа.
3.
Изпрати
лично съобщение

28.12.2013
Вкусна и бърза закуска
2.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2014
Страхотна рецепта аз обожавам да приготвям тестени закуски и непременно ,ще опитам този начин на оформяне.
1.
Изпрати
лично съобщение

17.12.2013
Добре поднесена рецепта... чак огладнях :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: