Залцбургска рибена супа

Дата: 07.04.2005
Източник: Бон Апети
Залцбургска рибена супа
 
Необходими продукти:
1 пъстърва
олио за пържене
брашно за паниране
7-8 стръка магданоз
1 филия хляб
1 в. ч. бяло вино (100 мл)
150 мл сметана
50 г масло
50 г целина
1 домат
1 морков
1 глава лук
1 филе от бяла риба
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Залцбургска рибена супаПъстървата се филетира и се нарязва заедно с бялата риба на малки ивички. Поръсват се със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се изпържват в предварително загрятото олио.
2
Залцбургска рибена супа 2Костите и главата на пъстървата се поставят в 1 1/2 л вода, посолява се, добавят се нарязаните на две морков и лук, целината и магданозът (клонките на магданоза се завързват с конец и се поставят в тенджерата, като конецът остава отвън). Ври 20 минути.
3
Залцбургска рибена супа 3След това бульонът се прецежда. Морковът и целината се нарязват на ивички, доматът се обелва, семето се отстранява и месестата част се нарязва на кубчета.
4
Залцбургска рибена супа 4Виното се кипва в тенджера и след като се редуцира, отгоре се наливат бульонът и сметаната. Изсипват се нарязаните морков и целина.
5
Залцбургска рибена супа 5Филията се изпържва в предварително загрятото масло.
6
Залцбургска рибена супа 6Сервира се, като във всяка купа се поставят домати и рибни ивици, отгоре се налива супата и се поръсва с кротончета.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта