Замразено палачинково руло

Източник: Бон Апети
Дата: 22.07.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 яйца
150 мл прясно мляко
2-3 с. л. брашно
2-3 с. л. пудра захра
1 щипка сол
150 мл сметана
30 г масло
3 жълтъка
2 с. л. пудра захар
сокът от 2 портокала
кората от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Замразено палачинково руло
Яйцата се разбиват с прясното мляко и постепенно се добавят брашното, пудрата захар, солта. Изпичат се палачинки.
2
Замразено палачинково руло 2
Кремът се приготвя, като пудрата захар се карамелизира с малко масло. Налива се портокаловият сок, добавя се настъргана кора от портокал и се оставя на котлона, докато се сгъсти.
3
Замразено палачинково руло 3
Жълтъците се разбиват на водна пара и в тях се излива редуцираната смес. Оставя се да се охлади в хладилник. След това се смесва с охладената разбита сметана.
4
Замразено палачинково руло 4
Върху лист от метално фолио се слага лист вакуумиращо фолио. Върху него една до друга се нареждат палачинките, като леко се припокриват. Нанася се кремът (една част се запазва за декорация) и се навива на руло.
5
Замразено палачинково руло 5
Палачинковото руло се оставя да се замрази в хладилник. След това фолиото се маха, рулото се нарязва на парчета и се сервира, като се полива с останалия крем и се поръсва с филиран бадем.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: