Замръзнала салата

Изненада
Източник: Теодора
ТИТЛА: Помощник готвач
Дата: 26.02.2014
Замръзнала салата
 
Необходими продукти:
5 яйца
350 г картофи
200 г моркови
200 г замразен грах
лимонов сок на вкус
200 г варено- пушена шунка

за соса:
6 с .л. майонеза
3 с. л. заквасена сметана
1 с. л. горчица
сол на вкус
млян черен пипер на вкус
20 г желатин
250 мл зеленчуков бульон



Начин на приготвяне:
1
Сварете яйцата твърдо. Нарежете картофите и морковите на кубчета и ги сварете заедно със зеления грах в подсолена вода. Извадете ги и ги отцедете.
2
Разбъркайте яйцата, зеленчуците и шунката и сложете лимонов сок на вкус.
3
За да приготвите соса разбъркайте майонезата, заквасената сметана и горчицата, солта и черния пипер. Полейте с него зеленчуците.
4
Разтворете желатина в затопления бульон. Сипете го в салатата. Разбъркайте.
5
Застелете тавичка с фолио. Разстелете салатата на дъното и я покрийте с фолиото. Леко притиснете в желаната от вас форма.
6
Оставете салатата в хладилника за една нощ. На следващия ден свалете фолиото и украсете по избор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

02.08.2017
Правила съм я във форма за терин тип "сърнешки гръб" - много е ефектна!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2015
тази салата изглежда страхотно,направих я веднъж и бях скептично настроена но се получи страшна вкусотия
2.
Изпрати
лично съобщение

25.04.2014
Салатата се получава страхотно.И изглежда страхотно във форми от малки кексчета (купички).Забавлявайте се.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.03.2014
Великолепна салата, толкова впечатляваща и зашеметяваща, че гостите ви никога никога няма да я забравят ! Страхотен вкус и красива форма! Това предястие ще погали сетивата ви и щи вш потопи в света на кулинарното изкуство!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: