Запечен боб с бекон в доматен сос

Вариант, с който можете да разнообразите колекцията за рецепти с боб
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,2 кг бял боб от консерва (3 х 400 г)
400 г домати на кубчета от консерва
1/2 глава лук
4 скилидки чесън
200 г бекон „Панчета”
2 ч. ч. телешки бульон
1 с. л. зехтин
4 с. л. мед
1/4 ч. ч. доматен концентрат
5–6 листа салвия
1 ч. л. сухо чили
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Запечен боб с бекон в доматен сос

В касерола се загрява зехтинът и в него се запържва беконът, нарязан на кубчета.

 


2
Запечен боб с бекон в доматен сос 2

Добавя се лукът и след като се позапържи, се сипва чесънът, нарязан наситно. Слагат се доматеният концентрат и чилито.

 


3
Запечен боб с бекон в доматен сос 3

Доматите се пасират и се наливат в съда заедно с бульонът. Прибавят се бобът, медът и наситнената салвия. Посолява се, кипва се и се оставя на слаб огън, докато течността се редуцира – поне 40 минути.

 


4
Запечен боб с бекон в доматен сос 4

След това се слага във фурна, загрята на 180 градуса, с вентилатор, да се запече за 40 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Страхотна рецепта! Браво! Семейството ми много хареса боба приготвен по този начин.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


153 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: