Запечен карфиол с бадемова коричка

Дата: 01.12.2005
Източник: Бон Апети
Запечен карфиол с бадемова коричка
 
Необходими продукти:
1 кг карфиол
4-5 стръка копър
4-5 стръка магданоз
3 яйца
250 г извара
2 с. л. олио
1 филия хляб
4 стръка праз лук
50 г бадемови ядки
2 с. л. брашно
 

Начин на приготвяне:
1
Запечен карфиол с бадемова коричкаКарфиолът се накъсва на розички и се сварява на пара. След това се прехвърля в кухненски робот и се смила.
2
Запечен карфиол с бадемова коричка 2Изварата, яйцата, брашното, магданозът и копърът за крема се смесват. Посоляват се и се пасират до получаване на еднородна смес. Ядките и филията хляб се смилат заедно.
3
Запечен карфиол с бадемова коричка 3Празът се нарязва наедро и се задушава с 1/2 к. ч. вода. Когато водата се изпари, се налива олиото. След това празът се прехвърля при карфиола и се смилат заедно.
4
Запечен карфиол с бадемова коричка 4Сместа се прехвърля в йенски съд и се разпределя добре, като се притиска с лъжица. Отгоре се нанася кремът и се поръсва със сместа от смлени ядки и хляб. Пече се 20 минути при температура 200 градуса.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта