Запечен карфиол с маслини

Дата: 01.11.2005
Източник: Бон Апети
Запечен карфиол с маслини
 
Необходими продукти:
1 кг карфиол
100 г зелени маслини с чушка
100 г кашкавал
1/2 ч. ч. корнфлейкс
50 г масло
2 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. брашно
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запечен карфиол с маслиниКарфиолът се накъсва на малки розички, почиства се добре и се сварява в кипнала подсолена вода. След това розичките се отцеждат и се разпределят в подходяща тава. Смесват се с нарязаните надребно маслини.
2
Запечен карфиол с маслини 2Брашното се запържва в предварително разтопеното масло до златисто. Налива се топлото прясно мляко, като се бърка с тел. Кипва се и когато се сгъсти, се овкусява със сол и черен пипер.
3
Запечен карфиол с маслини 3Карфиолът се залива със соса, отгоре се настъргва кашкавал и се поръсва смлян корнфлейкс.
4
Запечен карфиол с маслини 4Ястието се пече около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


110 ДУШИ ОНЛАЙН
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта