Запечен сладолед с босилек

Дата: 19.05.2010
Източник: Бон Апети
Запечен сладолед с босилек
 
Необходими продукти:
200 г бишкоти
200 г ванилов сладолед
200 г шоколадов сладолед
3 белтъка
4 с. л. пудра захар
3–4 листа босилек или мента за украса
 

Начин на приготвяне:
1
В подходящ съд – купа или правоъгълна форма за кекс, се разстилат двата вида сладолед, като се запазват отделните слоеве.
2
Отгоре върху сладоледа се нарежда един ред от бишкотите, които се поставят плътно една до друга. Съдът се слага във фризер за 1–2 часа.
3
Непосредствено преди поднасяне с миксер или с телена бъркалка се разбиват белтъците със захарта, докато се получи гъст сняг. С помощта на пош (сладкарски шприц), ръчно направена фуния от хартия за печене или просто с лъжица се разпределя белтъкът върху извадения от формата сладолед, като при изваждането съдът, в който е сладоледът, се потапя във вряла вода, за да се отдели по-лесно. Обръща се с бишкотите отдолу и се реже на правоъгълници.
4
Сладоледът се поднася, запечен с готварска горелка или в много нагорещена фурна само на горно нагряване за 1 минута, докато белтъчната пяна леко пока- фенее.
5
Украсява се с листа пресен босилек или мента. Консумира се веднага след запичането.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта