Запечени картофи с праз и моцарела

Дата: 10.01.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 големи стари картофа
4 стръка праз
200 г заквасена сметана
250 г сирене „Моцарела”
2 с. л. дижонска горчица
2 с. л. зехтин
1/2 ч. л. мащерка
1/2 ч. л. сух чесън
сол и черен пипер на вкус
зехтин за поливане
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Запечени картофи с праз и моцарела
Картофите се измиват и се почистват с четка. Поставят се в тава, поливат се със зехтин, поръсват се със сол и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 1 час.

 


2
Запечени картофи с праз и моцарела 2
После се разрязват надве по дължина и се издълбават.

 


3
Запечени картофи с праз и моцарела 3
Празът се нарязва на кръгчета с дебелина 0,5 см и се запържва в зехтина, на умерен огън,  докато омекне и започне леко да се карамелизира.

 


4
Запечени картофи с праз и моцарела 4
Дърпа се от огъня и към него се добавят издълбаната част от картофите, заквасената сметана, горчицата, мащерката, сухият чесън, сол и черен пипер.

 


5
Запечени картофи с праз и моцарела 5
С тази смес се пълнят картофите.

 


6
Запечени картофи с праз и моцарела 6
Отгоре се поставя накъсаната моцарела. Пекат в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, до златисто – около 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Това е едно разкошно ястие. Направих го няколко пъти. Сложих настъргана кралска печурка и стана още по-вкусно!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.09.2013
Много са лесни за приготвяне и ефектни за гарнитура :)
2.
Изпрати
лично съобщение

27.08.2013
Великолепни!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Великолепни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


238 ДУШИ ОНЛАЙН
Ginka Georgieva се регистрира в сайта.
Валентина Христова се регистрира в сайта.
Гергана Спасова коментира рецептата Лазаня "Болонезе"
Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта