Запечени праскови с шоколадов крем и „Амарето”

Дата: 10.06.2010
Източник: Бон Апети
Запечени праскови с шоколадов крем и „Амарето”
 
Необходими продукти:
4 праскови
4 с. л. кафява захар
200 г шоколадов кувертюр
30 мл „Амарето”
2–3 листа мента
4 с. л. ванилов сладолед
 

Начин на приготвяне:
1
Запечени праскови с шоколадов крем и „Амарето”Прасковите се разполовяват, отделя се костилката и се овалват в захарта.
2
Запечени праскови с шоколадов крем и „Амарето” 2Шоколадовият кувертюр се разтапя на водна баня и към него се добавя ликьорът. С помощта на сладкарски пош или хартиена фуния прасковите се покриват с леко сгъстения шоколад.
3
Запечени праскови с шоколадов крем и „Амарето” 3Пекат се 7–8 минути на 200 градуса. Украсяват се с ментата и се сервират с по една топка сладолед.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта