Запечено пилешко с тиквички и патладжан

Комбинация от крехко пилешко, зеленчуци и доматен сос, покрити с вкусна кашкавалена коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 29.08.2007
Запечено пилешко с тиквички и патладжан
 
Необходими продукти:
1/2 ч. л. сух босилек
1/2 ч. л. захар
200-250 г пилешко филе
100-120 г кашкавал
1 средно голям патладжан
1 тиквичка
5-6 стръка магданоз
2 скилидки чесън
2 домата
2 с. л. зехтин
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Запечено пилешко с тиквички и патладжан
Патладжанът се нарязва на колелца, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. След това се изплаква и се изцежда.
2
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 2
Пилешкото филе се нарязва на тънки парчета. Посолява се и се запича от двете страни на грил тиган или на скара за 1-2 минути.
3
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 3
Запеченото пилешко филе се подрежда на дъното на намазнена йенска тава.
4
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 4
В грил тигана, в който е било месото, се загрява малко олио и патладжаните се запичат от двете страни. След това се подреждат в тавата върху пилешкото месо.
5
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 5
Тиквичките се нарязват на колелца и също се запичат на грил тигана, след което се слагат върху патладжаните.
6
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 6
Скилидките чесън се обелват и се слагат в пасатор заедно с нарязаните на едри парчета домати.
7
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 7
Подправят се с босилек, сол и захар, слагат се стръковете магданоз, налива се зехтинът и се пюрира.
8
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 8
Месото и зеленчуците се заливат с готовия доматен сос.
9
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 9
Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се запича за 20-30 минути при температура на фурната 200-220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


244 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: