Запечено пилешко с тиквички и патладжан

Дата: 29.08.2007
Източник: Бон Апети
Запечено пилешко с тиквички и патладжан
 
Необходими продукти:
200-250 г пилешко филе
1/2 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сол
2 с. л. зехтин
2 домата
2 скилидки чесън
5-6 стръка магданоз
1 тиквичка
1 средно голям патладжан
100-120 г кашкавал
1/2 ч. л. захар
 

Начин на приготвяне:
1
Запечено пилешко с тиквички и патладжанПатладжанът се нарязва на колелца, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. След това се изплаква и се изцежда.
2
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 2Пилешкото филе се нарязва на тънки парчета. Посолява се и се запича от двете страни на грил тиган или на скара за 1-2 минути.
3
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 3Запеченото пилешко филе се подрежда на дъното на намазнена йенска тава.
4
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 4В грил тигана, в който е било месото, се загрява малко олио и патладжаните се запичат от двете страни. След това се подреждат в тавата върху пилешкото месо.
5
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 5Тиквичките се нарязват на колелца и също се запичат на грил тигана, след което се слагат върху патладжаните.
6
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 6Скилидките чесън се обелват и се слагат в пасатор заедно с нарязаните на едри парчета домати.
7
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 7Подправят се с босилек, сол и захар, слагат се стръковете магданоз, налива се зехтинът и се пюрира.
8
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 8Месото и зеленчуците се заливат с готовия доматен сос.
9
Запечено пилешко с тиквички и патладжан 9Ястието се поръсва с настърган кашкавал и се запича за 20-30 минути при температура на фурната 200-220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


234 ДУШИ ОНЛАЙН
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта