Запечено пюре от пащърнак и ряпа

Можете да поднесете като предястие, гарнитура или самостоятелно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
650 г пащърнак
650 г ряпа „Дайкон”
150 г заквасена сметана
1 с. л. настърган хрян
3–4 стръка прясна мащерка
сол и черен пипер на вкус
краве масло за намазване

за коричката:
4 филийки хляб
1 глава лук
25 г сирене „Пармезан”
50 г краве масло
3–4 стръка мащерка



Начин на приготвяне:
1
Запечено пюре от пащърнак и ряпа

Пащърнакът и ряпата се обелват и се нарязват на кубчета. Сварвят се в подсолена вода,  докато омекнат.

 


2
Запечено пюре от пащърнак и ряпа 2

След това се пюрират и към тях се добавят сметаната, хрянът, мащерката, сол и черен пипер.

 


3
Запечено пюре от пащърнак и ряпа 3

Разбърква се и пюрето се прехвърля в керамична тавичка, намазана с масло.

 


4
Запечено пюре от пащърнак и ряпа 4

В съд се загрява маслото и в него се запържва лукът, предварително нарязан наситно.

 


5
Запечено пюре от пащърнак и ряпа 5

Хлябът се слага в чопър и се смила на трохи. Сипва се в тигана с лука и се запържва закратко. Дърпа се от котлона, овкусява се със сол, черен пипер и мащерка.

 


6
Запечено пюре от пащърнак и ряпа 6

Разпределя се върху зеленчуците, поръсва се с настърган пармезан и се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. После се нарязва и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

20.09.2013
Още една от най-любимите ми!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: