Запеканка с карфиол

Дата: 14.01.2008
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500-600 г карфиол
1-2 щипки семе от копър
1 ч. л. суха целина
1 ч. л. червен пипер
1 с. л. сос „Уорчестър”
2-3 с. л. олио
3-4 стръка магданоз
1 глава лук
2 яйца
200 мл течна сметана
150-200 г кашкавал
500 г свинска кайма
черен пипер и сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Запеканка с карфиолЛукът се нарязва наситно и се задушава в загрято олио.
2
Запеканка с карфиол 2Поръсва се с червен пипер.
3
Запеканка с карфиол 3Прибавя се каймата и се намачква, докато стане на трохи.
4
Запеканка с карфиол 4Добавят се малко вода, наситнен магданоз, целина, сос „Уорчестър” и семе от копър.
5
Запеканка с карфиол 5Подправя се със сол и черен пипер.
6
Запеканка с карфиол 6Сместа се разпределя в глинени гювечета.
7
Запеканка с карфиол 7Карфиолът се почиства, накъсва се на розички и се бланшира за около 5 минути във вряща подсолена вода. След това се добавя в гювечетата.
8
Запеканка с карфиол 8Яйцата се разбиват и се смесват със сметаната и настъргания кашкавал. Получената смес се излива върху карфиола и каймата. Ястието се пече във фурна 15-20 минути на 200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


428 ДУШИ ОНЛАЙН
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
Стела Костадинова се регистрира в сайта.
Doncho Donchev се регистрира в сайта.
Георги Георгиев се регистрира в сайта.
Иванка Тошева се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта