Зеле с ябълки и сметана

Чудесна гарнитура към кюфтета или друго месно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 17.10.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г бяло зеле
1 ябълка „Грени Смит“
100 г заквасена сметана
1 глава лук
1 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зеле с ябълки и сметана
Лукът се реже на тънки полумесеци, а зелето и ябълката – на тънки ленти.
2
Зеле с ябълки и сметана 2
В съда със сгорещения зехтин първо се запържва лукът, а след това се добавят маслото и зелето. Готви се около 20 минути на слаб огън, докато зелето омекне.
3
Зеле с ябълки и сметана 3
Прибавя се ябълката и след 10 минути се сипва половината сметана. Посолява се и след още 5 минути ястието се дръпва от огъня. Всяка порция се гарнира с по една лъжица сметана и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

09.01.2014
Добавете пържен бекон и (или) пушена пържена сланина .
3.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2013
Направих рецептата - с малки промени ! Вмесо сметана - използувах гъсто кисело мляко и добавих - копър !чесън - добавиха само някои членове от нашето семейство !
2.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2013
Много лесна за приготвяне и интересна гарнитура!
1.
Изпрати
лично съобщение

22.12.2013
Изглежда страшно вкусно, много ми се дояде от нея
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


122 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: