Зелен боб а ла Неве

Гост: Невена Бозукова от „Аламинут”
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зелен боб а ла Неве
 
Необходими продукти:
500 г замразен зелен боб
500 мл прясно мляко
2-3 скилидки чесън
8 колелца топено сирене
5-6 стръка копър
2 с. л. заквасена сметана
2 с. л. зехтин
3 щипки сол
черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зелен боб а ла Неве
Зехтинът се загрява в тиган и се слагат наситнените скилидки чесън.
2
Зелен боб а ла Неве 2
Сипва се зеленият боб, налива се вряла вода, похлупва се и се задушава до омекване.
3
Зелен боб а ла Неве 3
Добавя се нарязаното на колелца топено сирене, налива се прясното мляко и се разбърква, докато сиренето се разтвори.
4
Зелен боб а ла Неве 4
Прибавят се наситненият копър и заквасената сметана.
5
Зелен боб а ла Неве 5
Ястието се посолява и се поръсва с черен пипер на вкус.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


225 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: