Зелен боб с наденица на фурна

Дата: 25.09.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г сурово пушена наденица
6 яйца
500 г домати
3 стръка селъри
1 глава лук
400 г тънък зелен боб (кенийски)
1 с. л. олио
1 морков
1 ч. л. джоджен
1/2 ч. л. червен пипер
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен боб с наденица на фурнаНаденицата се запържва в олиото.
2
Зелен боб с наденица на фурна 2Лукът се нарязва на ивици, доматите се обелват и се настъргват. Селърито и морковът се обелват и се нарязват на кубчета.
3
Зелен боб с наденица на фурна 3Наденицата се изважда от съда и в него се запържват зеленчуците – лук, селъри и моркови. Когато леко се запържат, се прибавят джодженът и червеният пипер. Наливат се 300 мл вода. Похлупва се и се оставя на слаб огън, докато водата се изпари, а зеленчуците омекнат.
4
Зелен боб с наденица на фурна 4Слагат се доматите, захарта и нарязаната на шайби наденица. Наливат се още 150 мл вода, похлупва се и се оставя още 10 минути, докато сосът се сгъсти. Прибавя се зеленият фасул и се оставя похлупено за още 5 минути.
5
Зелен боб с наденица на фурна 5Всичко се прехвърля в тава. Овкусява се със сол и черен пипер. Чукват се яйцата и ястието се запича в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, 5 за минути.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.09.2013
Стана много вкусно. Само че сварих зеления боб предварително за 10 мин, зеленчуците задуших с малко вода и не се наложи да добавям 150 мл. вода.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Иванка Тошева се регистрира в сайта.
Миглена Господинова се регистрира в сайта.
Mariana Tzanova коментира рецептата Питки с бекон
Delyana Spasova се регистрира в сайта.
Гери Донкова се регистрира в сайта.
Maria Koleva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта