Зелен чийзкейк

Дата: 16.07.2014
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за блата:
3 големи връзки магданоз
1/2 връзка джоджен
100 мл зехтин „Екстра върджин”
180 г брашно
2 яйца
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сол
зехтин за намазване
за крема:
600 г крем сирене
250 г българско козе сирене
400 г заквасена сметана
1 лайм
100 г почистен спанак
 

Начин на приготвяне:
1
Зелен чийзкейкЛистата магданоз и джоджен се пасират със зехтина, докато се получи гъста, гладка смес.
2
Зелен чийзкейк 2Брашното се смесва със солта и бакпулвера. Яйцата се разбиват много добре с миксер и се смесват със сухите съставки.
3
Зелен чийзкейк 3Налива се и магданозеното пюре и се разбърква.
4
Зелен чийзкейк 4Тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник за 2 часа.
5
Зелен чийзкейк 5Дъното на форма за торта с диаметър 26 см се покрива с пергаментова хартия, а стените й се намазват със зехтин.
6
Зелен чийзкейк 6Тестото се разстила във формата с помощта на намазнена лъжица.
7
Зелен чийзкейк 7Пече се в предварително загрята на 170 градуса фурна около 10 минути.
8
Зелен чийзкейк 8Кремът се приготвя като се смесват крем сиренето, заквасената сметана, настърганата кора и половината сок от лайма.
9
Зелен чийзкейк 9Разбива се закратко, добавят се козето сирене и наситненият спанак и се разбърква.
10
Зелен чийзкейк 10Краищата на готовия блат се изрязват внимателно.
11
Зелен чийзкейк 11Блатът се поставя в метален ринг и отгоре се изсипва кремът. Оставя се в хладилник, най-добре за 24 часа.
12
Зелен чийзкейк 12



Съвет:
Ако искате по-пикантен вкус, може да добавите чесън към крема.
По желание може да украсите чийзкейка с бейби спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

05.03.2016
Страхотно лесен и много вкусен кейк! Бързо се превърна в хит у дома! :)
6.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2015
Много вкусен!
5.
Изпрати
лично съобщение

17.07.2014
А, ако козето сирене не е българско?!
4.
Изпрати
лично съобщение

16.07.2014
С какво може да се замести спанакът (без лапад,киселец, коприва), но да остане в духа на рецептата?
3.
Изпрати
лично съобщение

14.05.2014
Диана, Ивайла, използваме крем сирене \"Филаделфия\".
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Nikolina Emilova Stamenkova се регистрира в сайта.
Дарена Йовкова се регистрира в сайта.
Kristina Mihaylova коментира рецептата Паста с пиле и моцарела
Петя Попова коментира рецептата Захарен пирог
Петя Попова се регистрира в сайта.
Милка коментира рецептата Киноа със зеленчуци
Милка се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта