Зелена „Панцанела“

Богата пролетна салата с хляб
Източник: Бон Апети
Дата: 05.05.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 краставици
1 връзка зелен лук
1/2 връзка босилек
250 г бял хляб
150 г зелени чушки „Сиврия“
100 г зелени маслини (без костилки)
70 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за поливане)
40 мл бял винен оцет
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Зелена „Панцанела“
Хлябът се нарязва на кубчета. Слага се в тава, полива се със зехтин и се пече около 10 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор. Изважда се и се охлажда.
2
Зелена „Панцанела“ 2
Едната краставица се обелва, а другата се измива добре и се оставя с кората. Краставиците се нарязват на кръгчета, а пресният лук се наситнява.
3
Зелена „Панцанела“ 3
Чушките се почистват и се режат на едри кубчета. Маслините се разполовяват.
4
Зелена „Панцанела“ 4
В голяма купа се смесват краставиците, чушките, маслините и зеленият лук.
5
Зелена „Панцанела“ 5
Хлябът се натрошава в хаванче и се поръсва върху зеленчуците.
6
Зелена „Панцанела“ 6
Салатата се овкусява с накъсани листа босилек, оцет, зехтин, сол и черен пипер.
7
Зелена „Панцанела“ 7
Разбърква се добре и се прибира в хладилник поне за 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: