Зелена родопска чорба

Дата: 02.04.2007
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 шепа коприва
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. сол
2-3 с. л. зехтин
4-5 с. л. ориз
1 к. ч. прясно мляко
1 яйце
50 г сирене
1 морков
6-7 стръка зелен лук
1 шепа спанак
магданоз за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Зелена родопска чорбаЛукът и морковът се нарязват наситно и се слагат в тенджера с кипнала вода.
2
Зелена родопска чорба 2Налива се зехтинът.
3
Зелена родопска чорба 3Копривата се почиства и се попарва с гореща вода. След това се нарязва и се прибавя към лука.
4
Зелена родопска чорба 4Спанакът се нарязва и също се слага в чорбата.
5
Зелена родопска чорба 5Добавя се сиренето, налива се млякото, сипва се оризът и супата се оставя да ври около 20 минути.
6
Зелена родопска чорба 6Яйцето се разбива и се смесва със сока от лимон.
7
Зелена родопска чорба 7В застройката се налива един черпак от супата, за да се уравновеси температура.
8
Зелена родопска чорба 8Супата се застройва, разбърква се и се поръсва с нарязан наситно магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


256 ДУШИ ОНЛАЙН
Reni Khan се регистрира в сайта.
Vasilena Vasileva се регистрира в сайта.
Petya Hristova се регистрира в сайта.
Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта