Зелена салата с чипс от бекон

Дата: 13.03.2012
Източник: Бон Апети
Зелена салата с чипс от бекон
 
Необходими продукти:
1/2 глава салата „Айсберг”
1 зелена салата
400 г бекон на ленти
200 г крем сирене
3–4 с. л. зехтин
3–4 с. л. тъмен балсамов оцет
200 г чери домати
40 г орехи
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зелена салата с чипс от бекон
Лентите бекон се подреждат една до друга в тава, върху хартия за печене и отгоре се слага друго парче хартия. Притиска се с тава.

 


2
Зелена салата с чипс от бекон 2
Пече се в загрята на 150 градуса фурна, с вентилатор, за 1 час и 10 минути. Беконът се вади върху кухненска хартия, за да се отцеди от мазнината.

 


3
Зелена салата с чипс от бекон 3
Салатите се измиват и подсушават, след това се накъсват.


4
Зелена салата с чипс от бекон 4
Слагат се в купа и се добавят натрошени орехи, чери доматите, нарязани на четвъртинки, крем сиренето, което с две малки лъжички се слага отгоре, като кенели. Салатата се овкусява със сол, оцет и зехтин и се гарнира с чипса от бекон.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
Чудесна салата :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


192 ДУШИ ОНЛАЙН
Eli Petrova се регистрира в сайта.
Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта