Зелена салата със сусамово масло и лучен сос

Източник: Адрияна
ТИТЛА: Чирак
Дата: 15.08.2016
Зелена салата със сусамово масло и лучен сос
 
Необходими продукти:
3 с. л. малки лукчета
2 с. л. оризов оцет
2 с. л. сусамово масло
2 ч. л. олио
сол и черен пипер на вкус
сол и черен пипер на вкус

за карамеления сос:
225 г орехи
100 г захар
45 мл олио


Начин на приготвяне:
1
Налейте вода в подходяща тенджера, сложете я на котлона и когато заври, пуснете вътре орехите, варете ги 5 минути, след което ги подсушете и ги изсипете в тавичка.
2
Оставете ги да изсъхнат за 40 минути и добавете захарта. Разбъркайте, така че захарта да полепне по ядките. Оставете тавичката да престои на сухо и хладно място за 1 нощ.
3
Загрейте олиото, запържете орехите, след което ги запечете на средна температура, докато се карамелизират.
4
Измийте зелената салата, накъсайте я и добавете лукчетата. Овкусете със соса, оцета, сусамовото масло, сол и черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: