Зелена змиорка

Дата: 08.11.2006
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 змиорка
4-5 с. л. готварска сметана
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 връзка магданоз
1 връзка див лук
1 връзка кервел
1 шепа пимпърнел
2-3 шепи спанак
20-30 г краве масло
50 мл бяло вино
250 мл рибен бульон
1 с. л. царевично нишесте
 

Начин на приготвяне:
1
Зелена змиоркаЗмиорката се почиства откъм гръбната перка, след което се нарязва на едри парчета.
2
Зелена змиорка 2Спанакът и всички зелени подправки се нарязват наситно.
3
Зелена змиорка 3Главата лук и скилидката чесън се нарязват наситно и се запържват в загрятото масло. Поръсват се със сол и черен пипер и се слага змиорката. Постепенно се прибавят нарязаните листни зеленчуци и подправки и всичко се задушава под капак.
4
Зелена змиорка 4Накрая се слага сметаната и ястието се сгъстява с царевичното нишесте, което предварително е разтворено в малко вода. Поднася се с гарнитура от пържени картофи.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Златка Техова се регистрира в сайта.
Светлана коментира рецептата Пиле фрикасе
Kiakka Anna се регистрира в сайта.
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта