Зеленчуков бургер

Апетитна идея за вкусен сандвич без месо
Източник: Бон Апети
Дата: 01.06.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно (+ за поръсване)
1 ч. л. сол
1/2 с. л. суха мая
80 мл топло мляко
1 с. л. захар
2 яйца
1 с. л. зехтин
сусам за поръсване

за бургера:
400 г нахут (от консерва)
100 г краве сирене
2 тиквички
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/2 връзка магданоз
1/2 ч. л. кимион
30 г пресен джинджифил
1 яйце
4 с. л. брашно
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г кисело мляко
1/2 връзка копър
1 скилидка чесън
1 с. л. зехтин
сол на вкус

за гарниране:
2 домата
4 листа зелена салата



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков бургер
Тестото се приготвя като брашното се смесва със солта.
2
Зеленчуков бургер 2
Маята се разтваря в топлото мляко със захарта и щипка брашно.
3
Зеленчуков бургер 3
Оставя се да шупне и след това се налива към брашното.
4
Зеленчуков бургер 4
Прибавят се едно яйце и зехтинът.
5
Зеленчуков бургер 5
Замесва се меко тесто, оставя се да втаса.
6
Зеленчуков бургер 6
След това тестото се разделя на 4 топки, които се оформят като питки, слагат се в тава с хартия за печене на дъното и се оставят да починат 30 минути.
7
Зеленчуков бургер 7
След това питките леко се сплескват, намазват се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат около 10 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
8
Зеленчуков бургер 8
Тиквичките се настъргват на едро ренде, посоляват се и се оставят в гевгир, за да се отцедят добре.
9
Зеленчуков бургер 9
Отцеденият нахут се смила в блендер, заедно с нарязаните наедро лук и чесън, накълцания магданоз, настъргания джинджифил, кимиона и зехтина.
10
Зеленчуков бургер 10
Прибавят се тиквичките, яйцето, сол и черен пипер на вкус, брашното и натрошеното сирене.
11
Зеленчуков бургер 11
От сместа с помощта на ринг се оформят бургери, мажат се със зехтин и се пекат 25 минути в загрята на 190 градуса фурна.
12
Зеленчуков бургер 12
Сосът се приготвя като киселото мляко се смесва със зехтина, стрития на паста чесън и накълцания копър. Посолява се и се разбърква.

13
Зеленчуков бургер 13
Питките се режат надве и по желание се запичат на грил тиган, за да станат хрупкави.
14
Зеленчуков бургер 14
Долната част се маже със сос.
15
Зеленчуков бургер 15
Слага се бургер, листа зелена салата и шайба домат и се покрива с горната част на питката.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.10.2018
От хлебчето през бургера до соса - блаженство за небцето!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: