Зеленчуков тиан с прясно козе сирене и мармалад от домати

Колоритно съчетание от зеленчуци с прясно козе сирене
Източник: Бон Апети
Дата: 13.04.2011
Зеленчуков тиан с прясно козе сирене и мармалад от домати
 
Необходими продукти:
за тиана:
1 патладжан
1 голяма тиквичка
100 г прясно козе сирене
овчи кашкавал на вкус
морска сол и пипер меланж и зехтин на вкус

за мармалада от домати:
2 средно големи домата
1–2 скилидки чесън
прясна салвия, морска сол, пипер меланж, захар и з



Начин на приготвяне:
1
Зеленчуков тиан с прясно козе сирене и мармалад от домати

Патладжанът се нарязва на тънки шайби, посолява се и се оставя да се отцеди от горчивия сок. Запича се на грил тиган за кратко време. Тиквичката се реже на тънки шайби. В намазнена тава с помощта на ринг се слагат ред патладжан, ред тиквичка, овкусява се със сол и пипер и се поръсва с настърган кашкавал. Подредбата продължава до изчерпване на количеството. Тианът се запича в силно нагорещена фурна около 7–8 минути.


2
Зеленчуков тиан с прясно козе сирене и мармалад от домати 2

Доматите за мармалада се обелват и се почистват от семките. В нагорещен и намазнен тиган се слагат намачканият чесън, почистените домати, салвия, сол, пипер и захар. Сместа се оставя на котлона и се разбърква до получаването на хомогенна смес.


3
Зеленчуков тиан с прясно козе сирене и мармалад от домати 3

Тианът се поднася в подходяща чиния, върху него се слага парче прясно козе сирене и се гарнира с доматения мармалад.


Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2018
Стана изключително вкусно, само прибавих кръгче пушена моцарела между зеленчуците и сиренето. Снимката е кофти, но бяхме твърде гладни за фотосесия. :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Радо, отговорихме ти във фейсбук :)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте искам да ви попитам от каде взимате чинийте и платата за презентация благодаря предварително :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


152 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: