Зеленчукова крем супа

Дата: 08.04.2015
Източник:
ТИТЛА:
Зеленчукова крем супа
 
Необходими продукти:
2 картофа
2 тиквички
2 малки моркова
1 шепа спанак
1/3 ч. ч. грах
2 стръка целина
1 малка глава лук
2 зеленчукови бульона
1 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. краве масло
1-2 жълтъка (по желание)
2 с. л. зехтин
 

Начин на приготвяне:
1
Всички зеленчуци се почистват и нарязват (тиквичката се обелва).
2
Нарязаният наситно лук се запържва в зехтина, до златисто.
3
В средно голяма тенджера се кипва около 1,5 л вода. Добавят се бульоните, лукът със зехтина и останалите зеленчуци. След като всичко се свари добре, в тенджерата се оставя вода, колкото да покрие зеленчуците. Супата се дърпа от котлона и се пасира.
4
Млякото се загрява заедно с маслото, добавя се към супата и отново се пасира.
5
По желание могат да се добавят разбитите жълтъци, като към тях постепенно се добавя част от супата, докато температурата им се изравни.
6
Готовата супа се връща на котлона и се оставя, да заври. Гарнира се по желание, като може да се добавят крутони.



Съвет:
Супата се сервира гореща.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Катя Горшкова се регистрира в сайта.
Penka Yordanova се регистрира в сайта.
Гергана Георгиева се регистрира в сайта.
Mariana Georgieva коментира рецептата Орехови кифлички
Нина Арапкюлиева се регистрира в сайта.
Jolly сготви Меденки
Светлозар се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта