Зеленчукова салата със сос “Хиляда острова”

Дата: 22.02.2010
Източник: Бон Апети
Зеленчукова салата със сос “Хиляда острова”
 
Необходими продукти:
250 г броколи
1 с. л. винен оцет
2 с. л. лимонов сок
1/2 ч. л. синапено семе
5 с. л. кетчуп
1 печена чушка
1/2 глава лук
200 мл олио
1 яйце
2 моркова
1 глава червено цвекло
250 г замразен грах
250 г карфиол
1 ч. л. сол
 

Начин на приготвяне:
1
Броколите и карфиолът се накъсват на розички. Варят се 5 минути на пара заедно с граха, след което се оставят да изстинат. Цвеклото и морковите също се сваряват и се нарязват на парченца.
2
В дълбок и тесен съд се счупва яйцето и се сипва олиото. Разбива се с пасатор, докато се получи майонеза. Малко преди да се сгъсти, се добавят настърганият на ренде лук и нарязаната надребно чушка, както и останалите продукти за соса. Сместа се разбива с пасатор до пълното й хомогенизиране.
3
Зеленчуците се аранжират в подходяща чиния и се поливат със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Jah Nikolov коментира рецептата Баклава с орехи
Jah Nikolov коментира рецептата Шаран на фурна
Bistra Nikolova се регистрира в сайта.
Radka Chervenkova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Супа от тиква и моркови
Anny Grigorova коментира рецептата Тракийски сарми
Anny Grigorova се регистрира в сайта.
Amada коментира рецептата Сладки с тиква и стафиди
Елена Миланова коментира рецептата Домашен бекон
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта