Зеленчукова салата

Димо Димов приготвя микс от свежи листни зеленчуци, подправени с кедрови ядки и балсамов оцет
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Зеленчукова салата
 
Необходими продукти:
10-12 листа спанак
6-7 листа зелена салата
2 листа салата "Айсберг"
2 стръка селари (английска целина)
3-4 репички
4 с. л. зехтин
1 с. л. кедрови ядки
1 с. л. балсамов оцет
3-4 щипки сол


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова салата
Стръковете селари се нарязват на парчета по диагонал.
2
Зеленчукова салата 2
В тенджера се кипва вода, посолява се и в нея за 15 секунди се бланшират парчетата селари.
3
Зеленчукова салата 3
Веднага след това се охлаждат със студена вода.
4
Зеленчукова салата 4
Репичките се нарязват на малки парчета. Спанакът, зелената салата и салатата "Айсберг" се накъсват.
5
Зеленчукова салата 5
Листните зеленчуци, репичките и парчетата селари се поставят в салатиера и се поръсват с кедровите ядки.
6
Зеленчукова салата 6
Салатата се подправя със сол, балсамов оцет и зехтин. Разбърква се и е готова за сервиране.
7
Зеленчукова салата 7
Съвет: Салатата е подходяща гарнитура за крем от гъши дроб.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: