Зеленчукова супа с писту

Класическа супа, позната още от древни времена
Източник: Бон Апети
Дата: 11.09.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 с. л. зехтин
2 шепи фиде
2 с. л. зехтин
4 скилидки чесън
1 домат
1 шепа листа пресен босилек
4 с. л. зехтин
1 ч. л. сол
150 г зелен фасул
1 глава лук
2 моркова
1 тиквичка
1 домат
1 стрък целина
2 кубчета пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова супа с писту
Лукът се наситнява, морковите се нарязват на кубчета и се запържват 1–2 минути в предварително загретия зехтин. Добавя се нарязаният надребно фасул, залива се с 1,2 л гореща вода и се стриват бульоните.
2
Зеленчукова супа с писту 2
Слага се наситнената целина и се вари под капак 15–20 минути. След това се прибавят нарязаните на кубчета тиквичка и домат и варенето продължава още 15 минути.
3
Зеленчукова супа с писту 3
Писту се приготвя, като чесънът, наситненият босилек, зехтинът и солта се поставят в гаванка и се счукват. Добавя се обеленият и нарязан на кубчета домат и се бърка до получаването на пастет.
4
Зеленчукова супа с писту 4
Натрошеното фиде се запържва в предварително загретия зехтин до златисто и се наливат 5–6 черпака от бульона. Сипва се в тенджерата и супата се оставя да ври още 1–2 минути. Сервира се с приготвеното писту.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: