Зеленчукова яхния под кора

Дата: 21.01.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 моркова
1 стрък праз
50 г глава целина
4 скилидки чесън
200 г замразен грах
1 корен пащърнак
4–5 гъби
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
сол на вкус
за тестото:
200 г брашно
3 с. л. зехтин
1 щипка сол
100 г краве сирене
за лука:
1 глава червен лук
1/2 ч. л. сух розмарин
1/2 ч. л. суха мащерка
1/2 ч. л. сух майоран
2 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова яхния под кораБрашното се сипва в блендер, налива се зехтинът, прибавя се сиренето и сместа се разбива, докато стане на трохи.
2
Зеленчукова яхния под кора 2Посолява се, сипват се 4–5 с. л. студена вода и отново се разбива, до получаването на тесто, което се прибира в хладилник.
3
Зеленчукова яхния под кора 3Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва на умерен огън, в 2 с.л. зехтин, докато започне да се карамелизира.
4
Зеленчукова яхния под кора 4Добавят се мащерката, майоранът и розмаринът и се налива малко вода. Готви се, докато водата изври и лукът омекне.
5
Зеленчукова яхния под кора 5Празът и целината се наситняват и се запържват в 2 с. л. зехтин.
6
Зеленчукова яхния под кора 6Прибавят се пащърнакът и морковите, нарязани на кубчета. Когато и те се позапържат, се сипват чесънът и гъбите, нарязани наситно.
7
Зеленчукова яхния под кора 7Посолява се, налива се малко вода, прибавя се дафиновият лист и се готви на тих огън, докато зеленчуците омекнат.
8
Зеленчукова яхния под кора 8Малка част от сварените зеленчуците се пасират с лука.
9
Зеленчукова яхния под кора 9Получената смес, останалите зеленчуци и грахът се сипват в керамична форма и се разбъркват.
10
Зеленчукова яхния под кора 10Отгоре се слага тестото, разточено на кора, като се затваря добре.
11
Зеленчукова яхния под кора 11Ястието се пече 40 минути в загрята на 160 градуса фурна с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Малко трудоемко, но определено си заслижава. Признавам, че се озорих с направата на тестото и поставянето му, не изглежда като вашето, моето тесто се залепи за яхнията, но пак е вкусно. Вероятно с практиката ще се усавършенствам.
1.
Изпрати
лично съобщение

22.01.2015
Беше изключително лесно и невероятно вкусно! Хлебчето, което се слага отгоре стана страхотно! Благодаря за страхотната рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


259 ДУШИ ОНЛАЙН
Milena Hubenova се регистрира в сайта.
Jah Nikolov коментира рецептата Ягодов релиш
Jah Nikolov се регистрира в сайта.
Preslava Tsoneva се регистрира в сайта.
Петя Генева се регистрира в сайта.
Reni Khan коментира рецептата Свински пържоли на тиган
Иван Ангелов се регистрира в сайта.
Ели Лилова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта