Зеленчукова яхния с броколи

Дата: 09.12.2009
Източник: Бон Апети
Зеленчукова яхния с броколи
 
Необходими продукти:
300 г броколи
100 мл зехтин
100 мл бяло вино
2 печени червени чушки
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
250 г картофи
200 г стерилизирани домати
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, измиват се и се нарязват на кубчета. Доматите се пасират, а лукът се реже наситно. Морковите се почистват и се режат на тънки шайби, а чушките – на ленти.

2
В загретия зехтин около 2–3 минути се запържват лукът и морковите, после се добавят картофите, чесънът, нарязан на филии, розичките броколи, чушките и се овкусява със сол и черен пипер. Всичко се задушава с виното и когато то изври, се добавят доматите и около 300 мл вода. Яхнията се вари на слаб огън около 30 минути, докато картофите омекнат.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.11.2013
Подправена с малко риган накрая... :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


311 ДУШИ ОНЛАЙН
Radka Mecheva се регистрира в сайта.
Iff коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Анна коментира рецептата Канелони с пиле и броколи
Г-жа Мавродиева се регистрира в сайта.
Silvia Stoynova се регистрира в сайта.
Valentina Moneva се регистрира в сайта.
Bedriya Arif се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта