Зеленчукова яхния

Дата: 17.03.2015
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 глава лук
1 морков
200 г глава целина
500 г гъби печурки
300 г картофи
4 скилидки чесън
150 г замразен грах
2 с. л. доматен концентрат
150 мл бяло вино
2 дафинови листа
2 с. л. царевично нишесте
4 с. л. зехтин
1/2 магданоз
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова яхнияЛукът, морковът, целината и чесънът се обелват, наситняват се и се задушават в зехтина и виното, докато омекнат.
2
Зеленчукова яхния 2Сипва се доматеният концентрат и се слагат дафиновите листа.
3
Зеленчукова яхния 3Наливат се около 700 мл вода, прибавят се почистените и нарязани наедро гъби, обелените и нарязани на кубчета картофи и половината от наситнения магданоз, и се готви, докато зеленчуците омекнат.
4
Зеленчукова яхния 4Добавя се размразеният грах и разтвореното в малко студена вода нишесте, и се готви, докато ястието се сгъсти.
5
Зеленчукова яхния 5Готовата яхния се овкусява със сол и черен пипер и се сервира, поръсена с останалия наситнен магданоз и настърганата лимонова кора.

Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

02.04.2015
Много вкусна! :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.03.2015
Лесно и вкусно, прекрасно вегетарианско ястие!
1.
Изпрати
лично съобщение

18.03.2015
лесно и вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Elena Bejan се регистрира в сайта.
Ася Асенова коментира рецептата Паста на фурна
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта