Зеленчукови гювечета

Вкусна комбинация в ярки цветове
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г червено цвекло
300 г моркови
200 г сирене „Халуми“ (по желание)
150 г жълти чери домати
100 г зелени маслини (без костилки)
40 мл зехтин „Екстра върджин“ (+ за намазване)
30 мл червен винен оцет
2 скилидки чесън
1 ч. л. риган
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукови гювечета
Цвеклото и морковите се обелват и се нарязват първо на тънки ленти, а след това – на ивички.
2
Зеленчукови гювечета 2
Маслините се наситняват, чесънът се стрива на паста, а чери доматите се разполовяват.
3
Зеленчукови гювечета 3
В купа се смесват цвеклото, морковите, чесънът, доматите, риганът, оцетът, зехтинът, сол, черен пипер и маслините.
4
Зеленчукови гювечета 4
Гювечетата се мажат със зехтин.
5
Зеленчукови гювечета 5
По желание на дъното им се слага нарязано на кубчета сирене „Халуми“.
6
Зеленчукови гювечета 6
Зеленчуците се разпределят в гювечетата, поливат се с малко зехтин и се похлупват.
7
Зеленчукови гювечета 7
Ястието се пече около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.




Съвет: По желание преди поднасяне се поръсват със запечен на сух тиган сусам и наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

14.11.2020
Вкусни станаха, но после трябваше да сготвя нещо по-съществено, защото не са насищащи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


206 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: