Зеленчукови хлебчета

Дата: 16.03.2010
Източник: Бон Апети
Зеленчукови хлебчета
 
Необходими продукти:
500 г брашно
маргарин за намазване
2 щипки захар
3 щипки сол
1/2 пакетче суха мая
2 тиквички
2 моркова
100 г маргарин
200 г прясно мляко
250 г спанак
брашно за поръсване
 

Начин на приготвяне:
1
Морковите се настъргват наситно и се слагат за 3 минути в микровълнова фурна на пълна мощност.
2
Тиквичките се нарязват на кубчета, слагат се при морковите и се варят още 3–4 минути. Спанакът се бланшира и след това се нарязва на много ситно.
3
В купа се пресява брашното и към него се прибавят маргаринът, маята, захарта, солта и като се бърка непрекъснато, се сипва млякото. Разбърква се, докато се получи гъсто тесто.
4
Зеленчуците се пасират и се прибавят към тестото. Хлебчетата се оформят във вид на кюфтета, поставят се в тава, намазана с маргарин и поръсена с брашно, и се оставят да втасат, докато увеличат 2 пъти обема си.
5
Пекат се около 45–50 минути в предварително загрята до 160–170 градуса фурна.
 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


199 ДУШИ ОНЛАЙН
Мим коментира рецептата Домашно картофено пюре
Цветина Николова се регистрира в сайта.
Klavdiq Slavkova се регистрира в сайта.
Polina Lavchieva коментира рецептата Ризото с тиквички и гъби
Елена Миланова коментира рецептата Сос „Пири пири“
Кремена коментира рецептата „Вита“ торта
Blue сготви Миш-маш
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта