Зеленчукови кюфтета в доматен сос

Интересно предястие от индийската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 07.03.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
400 г сварен бял боб (от консерва)
200 г зеле
2 зелени чушки
2 моркова
2 скилидки чесън
1/2 връзка пресен лук (+ за гарниране)
3 с. л. царевично брашно
3 с. л. бяло брашно
2 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. къри на прах
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене на маслена баня

за соса:
500 г домати (от консерва)
30 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 с. л. лют сос „Шрирача“
2 с. л. олио
1 ч. л. захар
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукови кюфтета в доматен сос
Чушките, зелето и пресният лук се накълцват.
2
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 2
Морковите се настъргват на ситно ренде.
3
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 3
Зеленчуците се смесват в купа с намачкания боб, соевия сос, стрития на паста чесън, кърито, двата вида брашно, сол и черен пипер на вкус.
4
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 4
Разбърква се много добре, като се мачка с пръсти. Трябва да се получи лепкава смес, ако има нужда се наливат около 50 мл гореща вода и пак се разбърква.
5
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 5
От сместа се оформят топчета, които се пържат на маслена баня до златисто и се отцеждат върху решетка.
6
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 6
Чесънът за соса се накълцва, а джинджифилът се настъргва. Запържват се в сгорещеното олио за кратко. Наливат се доматите, добавят се лютият сос, захарта и солта.
7
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 7
След около 5 минути в съда се слагат кюфтенцата, готви се още 1–2 минути и се дърпа от огъня.
8
Зеленчукови кюфтета в доматен сос 8
Ястието се поднася с наситнен пресен лук.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

21.11.2016
Тези кюфтенца станаха уникално вкусни. Сложих и пресен кориандър в сместа.
1.
Изпрати
лично съобщение

04.04.2016
Станаха много вкусни :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: