Зеленчукови тарталети

Дата: 18.05.2012
Източник: Бон Апети
Зеленчукови тарталети
 
Необходими продукти:
за тестото:
250 г брашно
1 яйце
125 г краве масло
1/2 ч. л. сол
2–3 с. л. студена вода
за плънката:
1 червена чушка
2 зелени чушки
1 малка тиквичка
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 малко яйце
100 г крем сирене
25 мл животинска сметана
50 мл прясно мляко
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Зеленчукови тарталети
Брашното се пресява и се парви кладенче. Слагат се маслото (студено), яйцето, солта и водата. Всичко се омесва добре и бързо, на гладко тесто.

 


2
Зеленчукови тарталети 2
Прави се на топка, увива се във фолио за свежо съхранение и се слага в хладилник за 1 час.

 


3
Зеленчукови тарталети 3
После се разточва между два листа пергаментова хартия, докато се образува тънка кора.

 


4
Зеленчукови тарталети 4
Тя се поставя последователно върху 3 силиконови форми за тарталети с 6 дупки, и се разпределя навътре, като останалото тесто се маха.

 


5
Зеленчукови тарталети 5
Слагат се в хладилник за кратко да стегне, надупчват се с вилица и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за около 20 минути.

 


6
Зеленчукови тарталети 6
Чесънът и лукът се обелват. Лукът се нарязва на тънки кръгчета, чесънът – наситно. Запържват се в сгорещеното олио. Чушките и тиквичката се нарязват на кубчета и също се слагат за 2–3 минути в тигана. Продуктите се изваждат в купа.

 


7
Зеленчукови тарталети 7
Към тях се прибавят крем сиренето, сметаната, млякото, яйцето, солта и пипера.

 


8
Зеленчукови тарталети 8
Сместа се разпределя в тестените формички.

 


9
Зеленчукови тарталети 9
Пече се в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор, за 15 минути.






Съвет: За още повече вкус добавете към плънката 40 г обезкостени черни маслини.


Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Мария Петрова

04.11.2015
Страхотни!
3.
Изпрати
лично съобщение

23.05.2014
Направих гии и станаха страхотни. Разбира се попромених малко плънката. Тестото ми стигна за 18 броя.
2.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Винаги сме подкрепяли импровизирането в кулинарията! :)
1.
Изпрати
лично съобщение

01.01.1970
Току що ги направих, станаха много вкусни, но аз добавих и малко гъби станаха невероятни!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта