Зелено гаспачо

Дата: 24.07.2009
Източник: Бон Апети
Зелено гаспачо
 
Необходими продукти:
200 г спанак
1 ч. л. червен пипер
4 с. л. зехтин
2 филии хляб
2-3 стръка мащерка и розмарин за украса
цедено кисело мляко за гарниране
1-2 с. л. оцет
5-6 с. л. зехтин
300-400 мл зеленчуков бульон
2 сварени яйца
2 стръка пресен лук
1 краставица
1 зелена салата
1/2 ч. л. чесън на прах
 

Начин на приготвяне:
1
Зелено гаспачоСпанакът се бланшира за 1 минута в кипнала вода, след което се охлажда в съд с леденостудена вода.
2
Зелено гаспачо 2Стръковете пресен лук се пюрират в блендер с 2 с. л. зехтин, добавя се зелената салата и отново се пюрира.
3
Зелено гаспачо 3Краставицата се обелва на ивици, нарязва се на едри парчета и се слага в блендера заедно с отцедения спанак.
4
Зелено гаспачо 4Подправя се с оцет, посолява се на вкус, налива се зеленчуковият бульон и отново се пюрира.
5
Зелено гаспачо 5Филиите хляб се нарязват на кубчета и се запържват в 4 с. л. загрят зехтин. Поръсват се със смесените червен пипер и чесън на прах и се бъркат, за да се овкусят добре.
6
Зелено гаспачо 6Супата се сервира в дълбока чиния, гарнира се с цедено кисело мляко, полива се с малко зехтин и се поръсва с кротони. Добавят се четвъринки сварено яйце, стръкчета мащерка и розмарин за украса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Zornitsa Dikova коментира рецептата Пиле с гъби и сметана
Natasha Tasheva се регистрира в сайта.
Verdjity Ivelinova се регистрира в сайта.
Росица коментира рецептата Постни мекици
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта