Зелено ризото

Източник: Бон Апети
Дата: 18.03.2003
Зелено ризото
 
Необходими продукти:
250 г спанак
250 г замразени броколи
1 глава лук
2 кубчета зеленчуков бульон
3 с. л. олио
200 г ориз
2 скилидки чесън


Начин на приготвяне:
1
Зелено ризото
В дълбок тиган се слага 1 с. л. олио и спанакът се запържва за 1-2 минути. След това се прехвърля в плато, в тигана се сипва останалото олио и се запържва нарязаният наситно лук. Прибавя се оризът и пърженето продължава.
2
Зелено ризото 2
Зеленчуковият бульон се разтваря в 800 мл вряща вода и в него се бланшират накъсаните на розички броколи.
3
Зелено ризото 3
След като оризът стане "стъклен", в тигана се налива малко от бульона с броколите. Разбърква се и след като кипне, отново се налива от бульона. Процедурата се повтаря до изчерпване на бульона.
4
Зелено ризото 4
След това в ориза се прибавят смачканите с малко оцет скилидки чесън. Разбърква се, слага се запърженият спанак и се оставя да ври, докато оризът поеме целия бульон. По желание към всяка порция може да се прибави 1 с. л. заквасена сметана и настърган "Пармезан".


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: