Зелева чорба с картофи

Източник: Бон Апети
Дата: 20.09.2004
Зелева чорба с картофи
 
Необходими продукти:
400-500 г зеле
2 картофа
2 домата
2 моркова
1 глава кромид лук
1 резен целина
1 стрък целина
6 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Зелева чорба с картофи
Лукът се разполовява и се нарязва наситно. Морковите се настъргват. Целината се почиства и се нарязва на дребни кубчета. Зеленчуците се поставят в тенджера, в която има един пръст кипяща вода. Задушават се, докато водата се изпари.
2
Зелева чорба с картофи 2
В тенджерата се налива олиото, зеленчуците се запържват за минута.
Зелето се нарязва на тънки ивици, претрива се със сол и се поставя при останалите зеленчуци. В тенджерата се наливат 1,5-2 л вряла вода. След като заври, супата къкри 10 минути.
3
Зелева чорба с картофи 3
Картофите се обелват, нарязват се на много малки кубчета и се прибавят към супата. Щом отново кипне, се посолява и силата на огъня се намалява. Ври в продължение на 10 минути. Доматите се настъргват и месестата им част се изсипва в тенджерата. Ври още 15 минути. Накрая се ароматизира с наситнената клонка целина.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: