Зелева чорба с праз

Дата: 07.11.2002
Източник: Бон Апети
Зелева чорба с праз
 
Необходими продукти:
1 зелка (800 г)
1 ч. л. хрян
2 с. л. брашно
6-7 с. л. олио за запържване
2 с. л. соев сос
1 стрък праз
1 клонка целина
1 резен целина
2 моркова
200 г стерилизирани домати
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Зелева чорба с празЗелето се нарязва на тънки ивички, претрива се със сол и се поставя в тенджера. Добавят се нарязаните на колелца моркови и парчето целина, нарязано наситно. Залива се с 2 л студена вода, посолява се и се кипва. Ври 15 минути на тих огън.
2
Зелева чорба с праз 2Брашното се запържва за 30 секунди в олио и се разрежда с малко студена вода. Подправя се със соев сос и хрян и запръжката се добавя при врящите зеленчуци. Прибавят се нарязани наситно праз и клонка целина.
3
Зелева чорба с праз 3Наливат се предварително пасираните домати. Супата ври още 15 минути, след което се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


439 ДУШИ ОНЛАЙН
Елена Стоянова се регистрира в сайта.
Радина Великова се регистрира в сайта.
Roberta Georgieva се регистрира в сайта.
Малинка коментира рецептата Захарен пирог
Николета Чераджийска-Тодорова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта