Зелева чорба с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 07.11.2002
Зелева чорба с праз
 
Необходими продукти:
1 зелка (800 г)
200 г стерилизирани домати
2 моркова
1 резен целина
1 клонка целина
1 стрък праз
2 с. л. соев сос
6-7 с. л. олио за запържване
2 с. л. брашно
1 ч. л. хрян
сол


Начин на приготвяне:
1
Зелева чорба с праз
Зелето се нарязва на тънки ивички, претрива се със сол и се поставя в тенджера. Добавят се нарязаните на колелца моркови и парчето целина, нарязано наситно. Залива се с 2 л студена вода, посолява се и се кипва. Ври 15 минути на тих огън.
2
Зелева чорба с праз 2
Брашното се запържва за 30 секунди в олио и се разрежда с малко студена вода. Подправя се със соев сос и хрян и запръжката се добавя при врящите зеленчуци. Прибавят се нарязани наситно праз и клонка целина.
3
Зелева чорба с праз 3
Наливат се предварително пасираните домати. Супата ври още 15 минути, след което се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: